geschiedenis

 

De geschiedenis van de Puntschuur

 

 

De houten Puntschuur is een bijzonder bouwwerk. Voordat wij de Puntschuur gingen opzetten, moest deze eerst uit elkaar gehaald worden, vervoerd en vervolgens paneel voor paneel geverfd worden; in totaal hebben we 40 panelen geverfd; nou ja geverfd, de buitenkant moest eerst van witte verf ontdaan worden, door middel van warmtefohns. Daarna zijn alle panelen 2 x geverfd en de binnenkant is ook 2x behandeld. Dit kon alleen maar gedaan worden, omdat we de schuur van mijn zwager mochten gebruiken. De geverfde panelen werden met de heftruck recht gezet of omgedraaid. In 2 maanden tijd hadden we alle panelen afgeschuurd en geschilderd; het kunstwerk kon opgebouwd worden.

De panelen werden vervoerd met de oude trekker en vervolgens op het gras neergelegd, klaar om op de uitgezette betonplaten te plaatsen.

 

 

 

 

 
De tuin was een grote puinbak geworden. De oudste knotwilg, die al horizontaal hing moest wijken voor een betonplaat; een troost we hebben nog 6 hele oude knotwilgen staan; die allemaal horizontaal groeien.

De leidingen waren al gelegd, van te voren moest bepaald worden waar het douche- en w.c.gedeelte zouden komen. Door middel van het gebruik van de landmeter werd alles nauwkeurig gecontroleerd.

Alle onderdelen zijn door middel van een koord omhoog getrokken. Het is vooral een precisiewerk....en hout werkt; een bijkomend probleem.

Aan alle zijdes werd tegelijk gewerkt, anders kon het geheel niet opgezet worden; trappen, handen en boormachines tekort; alle hens aan dek!

 

Rondom de Puntschuur is het nog rommelig; het graszaad moet ingezaaid worden en er zal elke avond gesproeid moeten worden om dit nog een goed resultaat te geven; lastig, maar we blijven positief.

 

Overal worden hekken geplaatst om het een geheel te laten worden.

In de tuin wordt een grindpad aangelegd om het toegankelijker te maken